« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Učenici elektrotehničke škole posjetili HE Rama

Dana, 15.01.2020. godine učenici prvog razreda elektrotehničke škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su posjetili postrojenje hidroelektrane „Rama“ u općini Prozor – Rama.

Tokom posjete učenici su upoznati sa historijom samog postrojenja, od vremena izgradnje pa do današnjih savremenih sistema koji su implementirani.

Cilj ove stručne posjete, koja je realizovana su sklopu predmeta Elektroenergetika, je bio da učenici vide način proizvodnje i distribucije električne energije iz ovakvih postrojenja.

SRETNA NOVA 2020. GODINA

Svim učenicima i zaposlenicima Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ želimo sretnu i uspješnu 2020. godinu.

27.01.2020. godine – početak drugog polugodišta školske 2019/2020. godine.

U akciji „Jedan slatkiš – jedno dijete“ podijeljeni paketići u vrijednosti od 1400 KM

Akcija „Jedan slatkiš – jedno dijete“  i ove godine je realizovana u Mješovitoj srednjoj školi ''Gornji Vakuf''. U akciji prikupljanja slatkiša učestvovali su učenici, profesori i uprava  MSŠ ''Gornji Vakuf''. Također, značajan doprinos u realizaciji ove akcije su imali građani Gornjeg Vakufa - Uskoplja koji su u lokalnim trgovinama mogli donirati sredstva za ovu akciju.

Ciljna grupa akcije „Jedan slatkiš - jedno dijete“ na području opštine Gornji Vakuf - Uskoplje bila su djeca koja žive u socijalno ugroženim porodicama, a članovi Vijeća učenika su toj djeci 26.12.2019. godine podijelili paketiće, sa željom da sva djeca na području Općine osjete radost novogodišnjih praznika.

Akcija, koju su sproveli učenici MSŠ ''Gornji Vakuf'', je odrađena više nego odlično, te je podijeljeno 140 paketića, ukupne vrijednosti 1400 KM.

Prijem za Minelu Garaču kod direktorice škole

Danas je direktorica škole Selvedina Begović organizovala prijem za Minelu Garaču, učenicu trećeg razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. Prijemu je prisustvovala i pedagogica škole Amerlina Jazvin Softić. Od strane Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH Minela je proglašena jednom od najboljih učenica srednjih škola na području FBiH.

Ona je tokom prethodne školske godine ostvarila sjajne rezultate na kantonalnim takmičenjima iz informatike, matematike i latinskog jezika, članica je više školskih sekcija, te učenica sa besprijekornim vladanjem i odličnim ocjenama.

Direktorica je još jednom čestitala Mineli, te joj je poklonila knjigu u znak sjećanja na ovo veliko postignuće.

20191226 093246

Direktorica škole gošća Ambasade R Bugarske na Diplomatskom bazaru

U subotu, 07.12.2019. godine, u Sarajevo je održan tradicionalni Diplomatski bazar. Riječ je o humanitarnoj manifestaciji čiji je cilj da se kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranje, te djecu koji su u stanju socijalne potrebe.

Na Bazaru je učestvovalo više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja.

Na poziv Ambasade R Bugarske gošća Bazara bila je direktorica Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ Selvedina Begović. Direktorica je iskoristila ovu priliku da se lično zahvali Ambasadorici Bugarske u BiH, njenoj ekselenciji Augustini Tsvetkovoj na finansijskoj pomoći pri opremanju kabineta hemije. Saradnja između naše škole i Ambasade R Bugarske nastavlja se i u drugoj fazi projekta, koja će biti realizovana u narednoj godini. Ambasadorica je izrazila zadovoljstvo ovom posjetu, te direktorici škole uručila prigodan poklon.

Minela Garača dobitnica nagrade za najbolje učenike u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru je, u petak, 06.12.2019. godine, održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, a ove su se godine uključila sva kantonalna ministarstva. Tako je, na svečanosti u Mostaru, nagrađeno ukupno 60 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svih kantona u Federaciji BiH, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici, i to 58 osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH.

Jedna od nagrađenih je i učenica trećeg razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ Minela Garača. Ona je tokom prethodne školske godine ostvarila sjajne rezultate na kantonalnim takmičenjima iz informatike i matematike, članica je više školskih sekcija, te učenica sa besprijekornim vladanjem i odličnim ocjenama.

U ime Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju, primila je direktorica škole Selvedina Begović.

Iskrene čestitke Mineli Garači za ostavreni rezultat uz želje da i u budućnosti postiže ovakve uspjehe.

Učenici MSŠ „Gornji Vakuf“ nastupili u programu u povodu Dana državnosti BiH

U povodu Dana državnosti BiH, u utorak 26.11.2019. godine u Centru za obrazovanje, sport i kulturu upriličen je zajednički program učenika sa područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Ispred naše škole nastupili su članovi recitatorske sekcije sa recitalima na temu „Bosna kroz vijekove“, a muzičku numeru je izvela Adna Sušić. Program su vodili Melika Hadžimehanović i Anes Muftić.

20191126 160654

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Kroz historiju 25. novembar se obilježava kao  Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Još prije 76 godina narodi BiH su preko svojih predstavnika na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je BiH u kojoj su zagarantovana jednakost i ravnopravnost svih njenih građana i naroda.

Svim učenicima i zaposlenicima naše škole želimo sretan Dan državnosti BiH.

Počelo opremanje škole savremenim učilima

Prethodnih dana počela je isporuka opreme i sredstava za opremanje savremene laboratorije za potrebe izvođenja nastave iz predmeta hemije. Projekt je to koji Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ realizuje zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade Republike Bugarske.

Ovo je tek prva faza projekta kojim Vlada Republike Bugarske pomaže Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. U drugoj fazi projekta planirano je opremanje kabineta za praktičnu nastavu u frizerskoj školi, te nabavka opreme za izvođenje nastave iz predmeta biologija i fizika. U završnoj fazi projekta bit će nabavljena informatička oprema za potrebe škole.

Priključi se za RSS feed