« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

RASPORED POLAGANJA POPRAVNIH ISPITA U ŠKOLSKOJ 2018/2019. GODINI

RASPORED POLAGANJA POPRAVNIH ISPITA ŠKOLSKA 2018/2019. GODINE

PISMENI ISPITI ĆE SE ODRŽATI 21.08.2019. GODINE  (SRIJEDA):

  1. MATEMATIKA U 8:00 SATI
  2. BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST U 9:30 SATI
  3. FIZIKA 09:30
  4. TEHNIČKA MEHANIKA U 11:30 SATI
  5. NJEMAČKI JEZIK U 11:30 SATI
  6. ENGLESKI JEZIK U 11:30 SATI

USMENI ISPITI IZ SVIH PREDMETA ODRŽAT ĆE SE 22.08.2019. GODINE (ČETVRTAK) OD 8:00 SATI.

DIREKTOR ŠKOLE:
Selvedina Begović, dipl.ecc

Prijave na kamp "STEM Youth Camp 2019”

Asocijacija za napredak nauke i tehnologije vas poziva da se ovog ljeta prijavite na STEM Youth Camp 2019: Istražite svijet STEM-a zajedno sa ANNT-om kroz uzbudljivi petodnevni program. Steknite nova znanja i vještine i upoznajte nove prijatelje iz cijele BiH.

Kamp je namijenjen prvenstveno za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali i izvrsne aplikacije učenika nižih razreda će biti razmotrene.

Svi troškovi učešća su pokriveni uključujući smještaj, obroke i prevoz.

Rok za slanje aplikacija je 22.07.2019

STEM Youth Camp 2019 počinje 06.08.2019

STEM Youth Camp 2019 završava 10.08.2019

Datum do kojeg ćete biti obavješteni da li ste prošli selekciju je 30.07.2019.

Prijave i detaljnije informacije na linku: www.annt.ba/bs/kamp

VAŽNA OBAVIJEST: U srijedu upis učenika u prve razrede

Obavještavaju se učenici koji su se prijavili u prve razrede školske 2019/2020. godine u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ da je upis učenika u srijedu 17.07.2019. godine u 10:00 sati u prostorijama škole.

Svi prijavljeni na prvom upisnom roku 17. i 18.06.2019. i drugom upisnom roku 03. i 04.07.2019. godine su obavezni doći u gore navedenom terminu i izvršiti upis.

NAPOMENA: Sa sobom ponijeti hemijsku olovku.

Promocija maturanata generacija 2018/2019

Jučer je u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje promovisana je 48. generacija maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“.

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ove godine ispraća 86 maturanata, iz gimnazije, frizerske i mašinske stručne škole. Učenici generacije su: Aida Ćatić, Amila Ljubunčić, Zlata Ohran i Aida Polić.

Trajno odlični učenici u generaciji 2018/2019. godina su: Džemina Begović, Ajla Hadžiabdić, Majda Hadžimehanović, Ahmed Kadić, Nejra Mišić, Sajra Prijić, Džejlana Hajrić, Ahmed Šečunović, Zerina Zec, Mirza Ljubunčić, Irma Čolić, Mejrima Mulić i Minela Suljić.

Poklone za učenike generacije, trajno odlične učenike i razrednike završnih razreda obezbjedio je i uručio načelnik Općine Sead Čaušević.

Druženje za najbolje učenike

Jučer je u prostorijama škole održano druženje za učenike koji su Mješovitu srednju školu „Gornji Vakuf“ predstavljali na Kantonalnim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Izuzetni rezultati su postignuti iz informatike i engleskog jezika, gdje smo ekipno zauzeli treća mjesta, te iz matematike gdje smo ekipno bili četvrti.

Direktorica, Selvedina Begović, je još jednom čestitala učenicima i zahvalila im se za odlično predstavljanje škole.

Drugo mjesto pojedinačno i treće mjesto ekipno na Kantonalnom takmičenju iz informatike

U Travniku je u subotu održano Kantonalno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola sa područja Srednjobosanskog kantona. Učenici su se takmičili u dvije kategorije programiranje i aplikativni izazovi.

U kategoriji aplikativnih izazova učenica Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ Minela Garača je osvojila drugo mjesto. U ukupnom poretku naša škola je osvojila treće mjesto. Školu su predstavljali Ikbal Čaušević i Tarik Hozić, kategorija programiranje, te Minela Garača i Sead Mašetić, kategorija aplikativni softveri.

Donacija za praktičnu nastavu frizerske škole

Vrijednu donaciju za potrebe realizacije prakse učenicima frizerske škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ osigurala je firma Frizerland iz Viteza. Oni su za učenike iz profesionalnog programa renomiranog proizvođača Subrina profesional obezbjedili farbe, hidrogene, šampone, maske, blauševe.

Ovo nije prvi put da Frizerland pruža nesebičnu podršku učenicima naše škole. Naime, oni su ranije podržali organizaciju školskog takmičenja, te odlazak naših učenika na državno takmičenje.

Rukovodstvo Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ se iskreno zahvaljuje firmi Frizerland na ovoj donaciji, ali i podršci tokom cijele godine.

Priključi se za RSS feed