« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Svim našim zaposlenicima i učenicima islamske vjeroispovijesti želimo sretan Kurban-bajram. U skladu sa Zakonom o praznicima SBK, škola neće raditi prva dva dana bajrama, 20.07. i 21.07.2021. godine.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Ponosni na naše rukometašice

Ponosni na naše rukometašice

Na tri odigrane završnice prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/2021. rukometašice ŽRK Sloga Gornji Vakuf za koju nastupa dosta učenica naše škole ostvarile su odlične rezultate.

Mlađe kadetkinje (selekcija 2006.god) – PRVAK BOSNE I HERCEGOVINE
Kadetkinje (selekcija 2004.god) – ČETVRTA EKIPA U BOSNI I HERCEGOVINI
Juniorke (selekcija 2002.god) – TREĆA EKIPA U BOSNI I HERCEGOVINI

Iskrene čestitke omladinskim selekcijama ŽRK Sloga a posebne čestitke našim učenicama koje su članice ovog ponosnog kolektiva, a one su: Amina Duratbegović, Irma Milanović, Naida Milanović, Ema Jareb, Irma Šeketa, Alma Gvozden, Negra Karamustafić, Ajša Zahidić Korugić i Ismihana Muminović.

Bravo ŽRK Sloga

Podjela diploma maturantima u školskoj 2020/2021. godini

Dana 17.06.2021. godine u multimedijalnoj sali naše škole održana je podjela diploma 50. generaciji maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“.

Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ ove godine ispraća 62 maturanata u sljedećim strukama:

Opća gimnazija, razrednik Amela Jonić, prof.
Elektrotehnička škola (elektrotehničar računarstva i informatike), razrednik Amel Omeragić, prof.
Mašinska tehnička škola, razrednik Mirsad Šečunović, dipl.ing. mašinstva
Škola uslužnih djelatnosti (frizer/vlasuljar), razrednica Ajda Agić, prof.

Direktorica je u svom obraćanju uz čestitke i želje za sretnu budućnost maturantima istaknula da je pred njima najvažniji ispit – životni ispit: ispit iz zrelosti, mudrosti, empatije, ljubavi, prijateljstva, odgovornosti, strpljenja i što je najvažnije ljudskosti, te vjeruje da će i taj ispit uspješno položiti.

Ponos naše škole su:

UČENICI GENERACIJE:

Minela Garača, opća gimnazija
Aida Muminović, opća gimnazija
Ikbal Čaušević, elektrotehnička škola

TRAJNO ODLIČNI UČENICI:

Amina Duratbegović, opća gimnazija
Zilha Hasanović, opća gimnazija
Adna Sušić, opća gimnazija
Umihana Šečunović, opća gimnazija
Berina Topčić, opća gimnazija
Hamza Dželilović, elektrotehnička škola
Jusuf Mišić, elektrotehnička škola
Melika Đambo, mašinska tehnička škola
Muratspahić Selma, mašinska tehnička škola

Poklone za ove učenike je obezbijedio načelnik naše općine, gdin Sead Čaušević.

Kolektiv Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ svim učenicima želi puno uspjeha u daljem obrazovanju i radu.

Predstavljamo 50. generaciju maturanata MSŠ 'Gornji Vakuf'

U školskoj 2020/21. godini u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ 62 učenika u četiri različite struke završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Učenici 50. generacije su: Minela Garača, opća gimnazija, Aida Muminović, opća gimnazija, Ikbal Čaušević, elektrotehnička škola.

5 Kopiraj3 Kopirajikbal

Trajno odličnici učenici 50. generacije maturanata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su: Amina Duratbegović, opća gimnazija, Zilha Hasanović, opća gimnazija, Adna Sušić, opća gimnazija, Umihana Šečunović, opća gimnazija, Berina Topčić, opća gimnazija, Hamza Dželilović, elektrotehnička škola, Jusuf Mišić, elektrotehnička škola, Melika Đambo, mašinska tehnička škola i Muratspahić Selma, mašinska tehnička škola.

aminazilhaadnaumihanaberinahamzajusufmelika17 1 Kopiraj

Čestitamo svim našim maturantima i želimo im mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i životu. Zahvaljujemo se učenicima generacije i trajno odličnim učenicima što je naša škola bila njihov izbor, te ističemo da smo veoma ponosni na njih.

Učenici naše škole predstavili kulturno-historijsko naslijeđe općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Na platou tvrđave Stari Grad u Travniku, u petak je održan Sajam gradova Srednjobosanskog kantona. Sudionici sajma bili su mladi ljudi iz jedanaest općina u kantonu, koji su imali priliku predstaviti kulturno-historijsko naslijeđe iz svog kraja.

Na ovom sajmu koji je realizovan u sklopu projekta „Ujedinjeni u različitosti“, učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ predstavili su kulturno – historijsko naslijeđe općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

JAVNI POZIV za dostavljanje vizuelnih radova na temu „EU pomoć BiH“

Direkcija za evropske integracije (u daljem tekstu: Direkcija), djelujući kao Ured Državnog IPA koordinatora i sa podrškom projekta tehničke pomoći „Podrška DIPAK-u pri programiranju pretpristupne pomoći, BiH,“ a u okviru aktivnosti obilježanja Evropske sedmice mladih 2021. godine, objavljuje Javni pozivza dostavljanje vizuelnih radova na temu „EU pomoć BiH.“

Cilj poziva je podizanje svijesti među učenicima/učenicama i studentima/studenticama o koristima pomoći Evropske unije za BiH, s fokusom na finansijsku pomoć.

Javni poziv otvoren je od 24.5.2021. godine do 13.6.2021. godine. Pravo učešća imaju učenici/učenice srednjih škola i studenti/studentice visokoškolskih ustanova na području Bosne i Hercegovine.Pravo učešća nemaju lica koja su u bližoj srodnoj vezi sa uposlenim Direkcije za evropske integracije, odnosno licem angožavanim na projektu tehničke pomoći „Podrška DIPAK-u pri programiranju pretpristupne pomoći, BiH.“

Vizuelni radovi trebaju na kreativan način prikazati korist Bosni i Hercegovini od finansijske pomoći Evropske unije, a koristeći se multimedijalnim tehnikama i formatima. Bitno je naglasiti poveznicu sa općim procesom evropskih integracija Bosne i Hercegovine, koji Evropska unija podržava kroz programe pomoći. Vizuelni radovi, po pravilu, mogu biti uobliku crteža, slike, umjetničke fotografije, interaktivne grafike, kratkog ili animiranog videa i grafičkog dizajna.

Radovi moraju biti originalni i ne mogu biti korišteni u okviru drugih takmičenja prije ili poslije ovoga Javnog poziva, a slanjem radova elektronskim putem autori istih automatski prenose pravo korištenja na Direkciju. Radovi ne smiju reflektovati i upućivati na uvrede i govor mržnje, rasnu, polnu, vjersku i svaki drugi oblik diskriminacije te Direkcija zadržava pravo diskvalifikovati takve radove bez objašnjenja. Direkcija također zadržava pravo dodijeliti samo neke od nagrada ili otkazati takmičenje zbog nedovoljnog broja ili nekvalitetnih radova.

Za više informacija o EU pomoći BiH i odnosima EU i BiH, posjetite stranicu Direkcije na www.dei.gov.ba ili stranicu Delegacije EU u BiH www.europa.ba.

Odluku o izboru najboljeg vizuelnog rada na temu „EU pomoć BiH“ donosi direktor Direkcijena prijedlog tročlane Komisije koju imenuje direktor Direkcije. Prilikom izbora Komisija će dostavljene radove bodovati prema sljedećim kriterijima:

a) izbor teme i povezanost s pomoći EU BiH, a s naglaskom na proces pristupanja BiH u EU;
b) način prezentovanja činjenica i podataka;
c) autorski stil, odnosno audio-vizuelna prezentacija; i
d) procjena mogućeg pozitivnog efekta na publiku u smislu promocije EU pomoći Bosni i Hercegovini.

Raspon bodovanja pojedinačno za svaki od navedenih kriterija je od 0 do 10,tako da rad može ukupno osvojiti 120 bodova.

Nakon okončanja takmičenja i proglašenja pobjednika, svi dostavljeni vizuelni radovi koji ispunjavaju minimalne elemente će biti izloženi (u online ili fizičkom formatu u zavisnosti od epidemiološke situacije i samog formata rada) i autori pozvani na istu. Isti mogu biti i korišteni naknadno, kao dio vizuelnog elementa neke od publikacija koje objavljuje Direkcija.

Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom „Za nagradu za najbolji vizuelni rad,“ a prijave trebaju sadržavati podatke o autoru (ime, prezime i škola/univerzitet i fakultet koji autor pohađa i skeniranu izjavu autora rada da rad prethodno nije nigdje dostavljen). Radovi mogu biti dostavljeni kao prilog e-maila ili koristeći OneDrive ili Google Drive. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Nagrada će se dodijeliti za prva tri mjesta,. Nagrade su:

- za 1. mjesto laptop računar;
- za 2. mjesto pametni sat (smartwatch); i
- za 3. mjesto bežične slušalice.

Neophodno je da učenici/učenice i studenti/studentice na kreativan način i koristeći se multimedijalnim alatima predstave njihovo viđenje pomoći Evropske unije Bosni i Hercegovini. Rok za dostavu radova je 13.6.2021., a dvije online info sesije će biti održane 1.6.2021. u 11:00 i 3.6.2021. u 16:00 časova.

Info sesiji 1.6. možete pristupiti putem sljedećeg linka: https://eupf.webex.com/eupf/j.php?MTID=m31eb395cc4820e5ca9b015d700087c93 , a info sesiji 3.6. možete pristupiti putem sljedećeg linka: https://eupf.webex.com/eupf/j.php?MTID=m9bf419f5e60d1dde4020f236a89af839 . Šifra za obje info sesije je eupomocbih.

Odgovori na pitanja i sadržaj razgovora sa obje info sesije će se također objaviti 4.6.2021. godine na stranici Direkciji, na društvenim mrežama Direkcije i cirkularnim emailom. Pitanja možete dostaviti na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 3.6.2021. godine, a odgovori će biti poslani povratnim e-mailom i biti objavljeni na web stranici Direkcije, sa drugim informacijama s online info sesija.

Priključi se za RSS feed