« »
Aid Gafić

Aid Gafić

URL web stranice:

OBAVIJEST: Od sutra nastavni proces će se izvoditi online

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u SBK, Vlada SBK je na današnjoj sjednici donijela odluku da se nastavni proces u srednjim školama od sutra, 23.03.2021. godine, izvodi online. Obavještavamo učenike naše škole da će se online nastava izvoditi u skladu sa aktuelnim rasporedom sati. Nastava počinje u 08:00 h, čas traje 30 minuta, a mali odmor traje 5 minuta. Molimo učenike i nastavnike da se pridržavaju epidemioloških mjera, da izbjegavaju bilo kakve vrste okupljanja kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. Iskreno se nadamo skorom povratku u školske klupe. Ostanite nam zdravi.

1306 001 page 0011306 001 page 002

Praktična nastava u modernom laboratoriju elektrotehničke škole

Rukovodstvo Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ je u protekle dvije godine uložilo velike napore na opremanju kabineta neophodnim pomagalima u elektrotehničkoj, mašinskoj, frizerskoj i medicinskoj školi.

Pored ostalih pomagala u elektrotehničkoj školi je putem projekta koji je finansiralo Ministarstvo obrazovanja FBIH nabavljen i 3D printer. Učenici IV2 razreda skupa sa svojim profesorom, inžinjerom elektrotehnike Merhudinom Habibom, rade prva 3D modeliranja i štampaju na novom printeru.

Nagradno takmičenje za najbolju fotografiju na temu "Zimska čarolija u mom gradu!"

Poziv za srednjoškolce i studente!

Zimska čarolija u mom gradu!

Učestvujte u nagradnom takmičenju za najbolju fotografiju na temu:

Zimska čarolija u mom gradu!

Šta treba da uradite:

 • Fotografišite zimski motiv svog grada,
 • Pošaljite fotografiju na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.,
 • Kada se vaša fotografija objavi na FB i Instagramu Fakulteta za tehničke studije podijelite je na što više adresa vaših prijatelja kako bi je vidjeli i glasali za vašu fotografiju,
 • Od vas zavisi koliko vremena ćete imati za glasanje i promociju fotografije – što

prije pošaljete fotografiju – prije ćemo je objaviti, zato, odmah u akciju! ?

PRAVILA I PROPOZICIJE

 • Nema ograničena po pitanju kojim aparatom treba napraviti Fotografija može biti snimljena i mobitelom, bitno je da zadovoljava tehničke propozicije od minimalno 3000 piksela po dužoj strani (prosječan mobitel snima fotografije 4032x3024 piksela.). Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dozvoljene su intervencije i korekcije u Photoshop-u, ali fotografije ne smiju biti u velikoj mjeri alterirane, naš stručni žiri će to prepoznati J,
 • Fotografije se mogu slati za objavu do 02. u 14:00 sati,
 • Svaka poslana fotografija koja stigne na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. bit će

numerisana pod rednim brojem kojim je zaprimljena i objavljena na Facebook-u,

 • Do 02.2021. godine do 12 sati moći će se lajkati za fotografije,
 • Biraju se po dvije pobjedničke u dvije kategorije
  • PRVA kategorija - srednjoškolci i
  • DRUGA kategorija - studenti,
 • U svakoj kategoriji biramo dvije pobjedničke fotografije, od stručnog žirija i

pobjedničku prema broju lajkova. ?

 • Pravo učešća pored studenata Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta imaju svi studenti kao i srednjoškolci koji žele da se prijave za takmičenje,
 • Žiri je sastavljen od stručnih ljudi koji će ocjeniti najbolju fotografiju u konkurenciji studenata i najbolju fotografiju u konkurenciji srednjoškolaca,
 • Prilikom slanja fotografija potrebno je napisati: Ime i prezime, navesti da li je student/-ca i kojeg fakulteta ili srednjoškolac/-ka i koja srednja škola i grad odakle pošiljalac fotografije dolazi,
 • Objava pobjedničkih fotografija je 02.2021. godine. Pobjedničke fotografije bit će nagrađene od strane stručnog žirija : STATIV ZA FOTOAPARAT I MOBITEL SA LED RASVJETOM i od Facebook-a: PAMETNI SAT .
 • Fotografije koje odabere stručni žiri bit će uvrštene u izložbu fotografija a detalji organizacije su iznenađenje za sve učesnike ?
 • Takmičenje kreće ODMAH ?

Radujemo se Vašem učešću, novom iskustvu i druženju! Mi volimo biti drugačiji a sa Vama to i jesmo! (heart) Vaš FTS i EFT.

IUS: Testiranje za stipendije 19.03.2021. godine

Poštovana/i,

U ime Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da IUS organizuje online testiranje za stipendije 19. marta 2021. godine u 15h za upis u akademsku 2020/2021 godinu.

Smatramo da u ovim izazovnim vremenima zaslužujete samo najbolje prilike za stvaranjem i kreiranjem svoje budućnosti i iz tog razloga Vas i pozivamo da nam se pridružite što prije i uvjerite zašto smo najbolji fondacijski univerzitet u Bosni i Hercegovini!

Test je na bosanskom jeziku i pripremljen je na osnovu plana i programa srednjih škola u BiH. Test se sastoji od 60 pitanja iz općeg znanja i matematike i iznos stipendije će se dodjeljivati na osnovu izabranog programa studija kako bi imali ravnopravnu i fer raspodjelu (npr. ukoliko izaberete da studirate Psihologiju, matematika na prijemnom ispitu neće nositi veći dio bodova od općeg znanja ili ukoliko izaberete Računarske nauke i inženjering onda prioritet se daje pitanjima iz matematike a ne općeg znanja).

Ostvarena stipendija pokriva troškove školarine za prvi ciklus studija na studijskom programu koji ćete odabrati prilikom online registracije. Vaša osvojena stipendija važi pet (5) godina i nije uvjetovana održavanjem određenog prosjeka ocjena.

Registraciju je potrebno izvršiti putem sljedećeg linka: https://stipendija.ius.edu.ba/ 

Kako bi Vas uvjerili koliko mi zaista vrijedimo i zašto da budemo Vaš izbor, molimo Vas da posjetite našu online stranicu www.ius.edu.ba gdje možete pronaći sve dodatne informacije o našem kampusu, našim studijskim programima, programu dvojnih diploma, uspješnih Erasmus + priča, uvjeta upisa itd.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju svakim radnim danom od 09:00 - 17:00 sati. Možete nas posjetiti ili kontaktirati putem telefona +387 33 957 175/156/116/118/178 ili e-mail adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Uvjereni smo da će rezultati koje ćete postići na testiranju za stipendije biti početak Vaše uspješne budućnosti. Želimo Vam poželjeti sreću i izraziti dobrodošlicu u međunarodno okruženje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

S poštovanjem,

IUS tim!

Javni konkurs za prijem nastavnika u radni odnos

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
SREDNJOBOSANSKI KANTON – KANTON SREDIŠNJA BOSNA
MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA “GORNJI VAKUF”
GORNJI VAKUF – USKOPLJE

Broj: 24/21
Datum: 12.01.2021. godine

Na osnovu člana 83. Zakona o srednjoj školi (“Sl.novine SBK broj: 11/01”), Uredbe o postupku prijeme u radni odnos u javnom sektoru u SBK (“Sl.novine SBK” broj: 7/19), Odluke Upravnog odbora Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” broj: 664-1/20 od 02.12.2020. godine i Saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK broj: 03-30-3/2020-278 od 23.12.2020. godine , r a s p i s u j e  s e

J A V N I  K O N K U R S
ZA PRIJEM NASTAVNIKA U RADNI ODNOS
 • Profesor fizike, 1 izvršilac – 19 sati sedmično, na neodređeno radno vrijeme;
 • Profesor fizike, 1 izvršilac – 4 sata sedmično, na određeno radno vrijeme do 30.06.2021. godine;
 • Profesor elektrotehničke grupe predmeta, 1 izvršilac – 21 sat sedmično, na određeno radno vrijeme do 06.2021. godine;
 • Profesor stručnih predmeta elektro struke, 1 izvršilac – 18 sati sedmično, na određeno radno vrijeme do 06.2021. godine;
 • Profesor geografije, 1 izvršilac – 8 sati sedmično, na određeno vrijeme do povratka zaposlenika sa bolovanja a najduže 30.06.2021. godine;

Za radna mjesta kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom  o srednjoj školi, Pedagoškim standardima („Sl.novine SBK broj: 15/02“) i odobrenim Nastavnim planom i programom. Pored općih uslova svi kandidati moraju ispunjavati  i posebne uslove:

 • Za radna mjesto pod rednim brojem:1,2,5 kandidati treba da  posjeduju univerzitetsku diplomu (VII stepen), odnosno visoko obrazovanje bolonjskog sistema studiranja sa 300 ECTS bodova.
 • Za radna mjesto pod rednim brojem: 3,4, kandidati treba da posjeduju univerzitetsku diplomu (VII stepen), odnosno visoko obrazovanje bolonjskog sistema studiranja koje se vrednuje sa 240 ili 300 ECTS bodova.

UZ prijavu kandidati su dužni dostaviti orginal ili ovjerenu kopiju dokumenata ne starije od 6 mjeseci:

 • Obavezna dokumentacija: prijavu na konkurs sa kraćom biografijom - adresu stanovanja, kontakt telefon i obavezno e-mail adresu i naziv radnog mjesta za koje se prijavljuje, kao i spisak dokaza koje prilaže i svojeručni potpis, diplomu o završenom odgovarajućem stepenu obrazovanja, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu.
 • Dodatna dokumentacija:
 • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, uvjerenje o položenoj pedagoškoj grupi predmeta, rješenje da je kandidat proglašen tehnološkim viškom ili potvrdu prilaže kandidat ikoji ima nepotpunu normu u statusu stalnog radnog odnosa u školama SBK za školsku 2020./2021. godini sa brojem sati koji nedostaju i ovjerenu bodovnu listu iz škole u kojoj je proglašen tehnološkim viškom ili ostaje bez dijela nastavne norme.
 • Kandidati mogu dostaviti i dokaze o dosadašnjem radnom iskustvu, preporuke, certifikate i druge dokumente koji će dati potpuniju sliku stručnih kompetencija.

Pod jednakim uslovima prednost imaju kandidati na osnovu posebnih Zakona, što dokazuju potvrdom ili uvjerenjem u skladu sa propisom na koji se poziva.

Kandidati koji budu izabrani, dužni su prije zasnivanja radnog odnosa, u roku od 7 dana dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj, radnoj sposobnosti, te nalaz pretrage na zarazne bolesti i ovisnosti, kao i uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se ne vodi krivični postupak.

Na spisku kandidata među kojima se provodi izborni postupak i koji će biti pozvani na testiranje neće biti kandidati koji ne ispunjavaju formalne uslove Javnog konkursa i čija dokumentacija je nepotpuna i neblagovremena.

Testiranje svih kandidata uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera koji ispunjavaju uslove, obavit će se u prostorijama škole u Gornjem Vakufu-Uskoplju u četvrtak 21.01.2021. godine u 11:00 sati, a o terminu usmenog ispita kandidati će biti obaviješteni na pismenom ispitu.  Kandidati koji ne pristupe ispitu u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na Javni konkurs.

Pismeno testiranje kandidata prijavljenih na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta , izvršit će se iz slijedećih oblasti:

 • Zakon o srednjoj školi, Pedagoškim standardima i ostalim podzakonskim aktima kojima se reguliše rad u školi
 • Metodika odnosno didaktika
 • Općeg znanja

Pismeni ispit se polaže u formi testa koji se sastoji od najviše petnaest pitanja zatvorenog tipa sa više ponuđenih odgovora gdje se svaki tačan odgovor vrednuje jednim bodom.

Pismeni ispit traje 30 minuta.

Smatra se da je kandidat zadovoljio na pismenom ispitu ukoliko je osvojio najmanje 8 bodova ili 53,33%.

Kandidat koji nije zadovoljio na pismenom ispitu, neće imati pravo pristupa usmenom ispitu.

Kontakt osoba za davanje dodatnih informacija je sekretar škole, telefon broj 030 265-654.

Javni konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave slati isključivo poštom na adresu sa naznakom

„PRIJAVA NA JAVNI KONKURS“
Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“
Gradska bb  Gornji Vakuf – Uskoplje      
70240 Gornji Vakuf
(„NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI KONKURS“)

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

DIREKTORICA ŠKOLE:
Selvedina Begović, dipl.ecc

U srijedu podjela Uvjerenja o ostvarenom uspjehu na kraju prvog polugodišta u školskoj 2020/21. godini

Obavještavaju se učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ da će podjela Uvjerenja o ostvarenom uspjehu na kraju prvog polugodišta školske 2020/21. godine biti u srijedu, 13.01.2021. godine u prostorijama škole, prema slijedećem rasporedu:

 • Prvi razredi u 9:30 h
 • Drugi razredi u 10:00 h
 • Treći razredi u 10:30 h
 • Četvrti razredi u 11:00 h

Molimo učenike da se pridržavaju naredbi Kriznog štaba, obavezno nositi maske i držati međusobnu distancu od dva metra.

Njemačka humanitarna organizacija „Help“ donirala maske za učenike i zaposlenike naše škole

Vrijednu donaciju zaštitnih maski Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ uručila je njemačka humanitarna organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.“.

Help je njemačka nevladina organizacija, osnovana 1981. u Bonu. U proteklim godinama, Help je izrastao u istinski globalnu organizaciju, sa uredima i projektima u mnogim zemljama širom svijeta. Help je oduvijek imao misiju da pruži humanitarnu pomoć i pomoć pri razvoju zajednicama pogođenim katastrofama, ratom ili siromaštvom, kroz sistem koji podstiče vlastito učešće i ohrabruje ljude da pomognu sami sebi, kako bi se mogli osloniti na sopstvene snage i ostvariti dugoročnu održivost.

Rukovodstvo škole, zaposlenici i učenici se iskreno zahvaljuju  „Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.“ na donaciji maski koje će pomoći u zašiti od širenja koronavirusa.

Javni konkurs za prijem nastavnika u radni odnos

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
SREDNJOBOSANSKI KANTON – KANTON SREDIŠNJA BOSNA
MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA “GORNJI VAKUF”
GORNJI VAKUF – USKOPLJE

Broj: 567/20
Datum: 20.10.2020. godine

Na osnovu člana 83. Zakona o srednjoj školi (“Sl.novine SBK broj: 11/01”), Uredbe o postupku prijeme u radni odnos u javnom sektoru u SBK (“Sl.novine SBK” broj: 7/19), Odluke Upravnog odbora Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” broj: 406/20 od 01.09.2020. godine i Saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK broj: 03-30-sl/20 od 07.09.2020. godine , r a s p i s u j e  s e

J A V N I  K O N K U R S
ZA PRIJEM NASTAVNIKA U RADNI ODNOS
 • Profesor bosanskog jezika i književnosti, 1 izvršilac – 13 sati sedmično, na određeno vrijeme do 30.06.2021. godine;
 • Profesor fizike, 1 izvršilac – 21 sat sedmično, na određeno vrijeme do povratka zaposlenika sa bolovanja, a najduže 30.06.2021. godine;
Za radno mjesto kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom  o srednjoj školi, Pedagoškim standardima („Sl.novine SBK broj: 15/02“) i odobrenim Nastavnim planom i programom. Pored općih uslova svi kandidati moraju ispunjavati  i posebne uslove:
 • Za radna mjesto pod rednim brojem:1 i 2 kandidati treba da  posjeduju univerzitetsku diplomu (VII stepen), odnosno visoko obrazovanje  II ili III ciklusa bolonjskog sistema studiranja sa 300 ECTS bodova.
UZ prijavu kandidati su dužni dostaviti orginal ili ovjerenu kopiju dokumenata ne starije od 6 mjeseci:
 • Obavezna dokumentacija: prijavu na konkurs sa kraćom biografijom - adresu stanovanja, kontakt telefon i obavezno e-mail adresu i naziv radnog mjesta za koje se prijavljuje, kao i spisak dokaza koje prilaže i svojeručni potpis, diplomu o završenom odgovarajućem stepenu obrazovanja, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, uvjerenje o položenom stručnom ispitu.
 • Dodatna dokumentacija:
 • Rješenje da je kandidat proglašen tehnološkim viškom ili potvrdu prilaže kandidat koji ima nepotpunu normu u statusu stalnog radnog odnosa u školama SBK za školsku 2020./2021. godini sa brojem sati koji nedostaju i ovjerenu bodovnu listu iz škole u kojoj je proglašen tehnološkim viškom ili ostaje bez dijela nastavne norme.
 • Uvjerenje od zakonom nadležne institucije da kandidat ostvaruje pravo po osnovu Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica i Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica.
 • Kandidati mogu dostaviti i dokaze o dosadašnjem radnom iskustvu, preporuke, certifikate i druge dokumente koji će dati potpuniju sliku stručnih kompetencija.
Pod jednakim uslovima prednost imaju kandidati na osnovu posebnih Zakona, što dokazuje potvrdom ili uvjerenjem.
Kandidati koji budu izabrani, dužni su prije zasnivanja radnog odnosa, u roku od 7 dana dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj, radnoj sposobnosti, te nalaz pretrage na zarazne bolesti i ovisnosti, kao i uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje da se ne vodi krivični postupak.
Na spisku kandidata među kojima se provodi izborni postupak i koji će biti pozvani na testiranje neće biti kandidati koji ne ispunjavaju formalne uslove Javnog konkursa i čija dokumentacija je nepotpuna i neblagovremena.
Testiranje  kandidata uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera koji ispunjavaju uslove, obavit će se u prostorijama škole u Gornjem Vakufu-Uskoplju u petak 30.10.2020. godine u 12:30 sati, a o terminu usmenog ispita kandidat će biti obavješten na pismenom ispitu. Kandidati koji ne pristupe ispitu u zakazano vrijeme, smatrat će se da su odustali od prijave na Javni konkurs.
Pismeno testiranje kandidata prijavljenih na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta , izvršit će se iz slijedećih oblasti:
 • Zakon o srednjoj školi, Pedagoškim standardima i ostalim podzakonskim aktima kojima se reguliše rad u školi
 • Metodika odnosno didaktika
 • Općeg znanja eventualno
Pismeni ispit se polaže u formi testa koji se sastoji od najviše petnaest pitanja zatvorenog tipa sa više ponuđenih odgovora gdje se svaki tačan odgovor vrednuje jednim bodom.
Pismeni ispit traje 30 minuta.
Smatra se da je kandidat zadovoljio na pismenom ispitu ukoliko je osvojio najmanje 8 bodova ili 53,33%.
Kandidat koji nije zadovoljio na pismenom ispitu, neće imati pravo pristupa usmenom ispitu.
Kontakt osoba za davanje dodatnih informacija je sekretar škole, telefon broj 030 265-654.
Javni konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave slati isključivo poštom na adresu sa naznakom

„PRIJAVA NA JAVNI KONKURS“
Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“
Gradska bb  Gornji Vakuf – Uskoplje      
70240 Gornji Vakuf
(„NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI KONKURS“)

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTORICA ŠKOLE:
Selvedina Begović, dipl.ecc

Priključi se za RSS feed