« »

IUS: Testiranje za stipendije 19.03.2021. godine

IUS: Testiranje za stipendije 19.03.2021. godine

Poštovana/i,

U ime Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da IUS organizuje online testiranje za stipendije 19. marta 2021. godine u 15h za upis u akademsku 2020/2021 godinu.

Smatramo da u ovim izazovnim vremenima zaslužujete samo najbolje prilike za stvaranjem i kreiranjem svoje budućnosti i iz tog razloga Vas i pozivamo da nam se pridružite što prije i uvjerite zašto smo najbolji fondacijski univerzitet u Bosni i Hercegovini!

Test je na bosanskom jeziku i pripremljen je na osnovu plana i programa srednjih škola u BiH. Test se sastoji od 60 pitanja iz općeg znanja i matematike i iznos stipendije će se dodjeljivati na osnovu izabranog programa studija kako bi imali ravnopravnu i fer raspodjelu (npr. ukoliko izaberete da studirate Psihologiju, matematika na prijemnom ispitu neće nositi veći dio bodova od općeg znanja ili ukoliko izaberete Računarske nauke i inženjering onda prioritet se daje pitanjima iz matematike a ne općeg znanja).

Ostvarena stipendija pokriva troškove školarine za prvi ciklus studija na studijskom programu koji ćete odabrati prilikom online registracije. Vaša osvojena stipendija važi pet (5) godina i nije uvjetovana održavanjem određenog prosjeka ocjena.

Registraciju je potrebno izvršiti putem sljedećeg linka: https://stipendija.ius.edu.ba/ 

Kako bi Vas uvjerili koliko mi zaista vrijedimo i zašto da budemo Vaš izbor, molimo Vas da posjetite našu online stranicu www.ius.edu.ba gdje možete pronaći sve dodatne informacije o našem kampusu, našim studijskim programima, programu dvojnih diploma, uspješnih Erasmus + priča, uvjeta upisa itd.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju svakim radnim danom od 09:00 - 17:00 sati. Možete nas posjetiti ili kontaktirati putem telefona +387 33 957 175/156/116/118/178 ili e-mail adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Uvjereni smo da će rezultati koje ćete postići na testiranju za stipendije biti početak Vaše uspješne budućnosti. Želimo Vam poželjeti sreću i izraziti dobrodošlicu u međunarodno okruženje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

S poštovanjem,

IUS tim!


nazad na vrh