« »
Ajda Agić

Ajda Agić

URL web stranice:

Učešće u projektu 'Mirovna inicijativa – Za dobar komšiluk'

Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ učestvovali su u mirovnoj inicijativi koju organizuje Udruženje „SARA – Srebrenica“.

Mirovna inicijativa – Za dobar komšiluk koju su predvodili učenici naše škole je održana u ponedjeljak, a u komšiluku je uređeno dvorište Dječjeg vrtića „Zvončić“. Zasađena je lavanda i stabla voća o kojima će se brinuti najmlađi stanovnici naše općine.

Aktivnost su podržali uprava i uposlenici vrtića, te Omladinski centar.

Nagradno putovanje za učenike naše škole

Kao i prethodnih godina, za naše vrijedne učenike je organizovano nagradno putovanje. Dana 25.04., 45 učenika je posjetilo Jablanicu, Blagaj i Mostar. Nagrađeno  odjeljenje je drugi razred gimnazije, koje je na polugodištu ostvarilo najbolji uspjeh po učenju i vladanju.

Najboljem odjeljenju su se pridružili i učenici koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima na nivou škole, te članovi Vijeća učenika. Putovanje je realizovano uz pomoć Vijeća roditelja i prijatelja škole.

IMG 9902de844a262f105f4997fe39306023 V

IMG 6b2de22fd80b55f98fb8654ca62c9d00 V

Razmjena učenika sa srednjoškolcima iz Trebinja

U sklopu projekta „Moj grad budućnosti“ koji organizuje Perpetuum mobile Banjaluka, pored zimske škole koja je organizovana u SRC Ajdinovići prije deset dana, naši učenici su učestvovali u razmjeni učenika sa srednjoškolcima iz Trebinja.

Učenici su petak, 12.04.2019. godine, otputovali u pratnji profesorice Ajde Agić u Trebinje gdje su proveli tri dana tokom koja su se družili sa vršnjacima iz ovog bosanskohercegovačkog grada, a na kraju su organizovali zajedničku akciju čišćenja grada.

Projekt se realizuje uz finansijsku pomoć Ambasade SAD u Sarajevu.

Učenici naše škole učestvovali u Zimskoj školi

Projekat „Moj grad budućnosti“ razvija platformu za građansku integraciju u Bosni i Hercegovini koja se fokusira na pomirenje, omladinu, obrazovanje i podijeljena društva.

U okviru ovog projekta održana je Zimska škola koju je organizovala NVO „Peripetuum mobile“ Banjaluka u kojoj je učestvovalo jedanaest učenika naše škole u pratnji profesorice Ajde Agić.

U projektu još učestvuju srednjoškolci iz Trebinja, Zvornika i Tuzle. Zimska škola je održana u SRC „Ajdinovići“ u periodu od 05 – 07.04.2019. godine. Učenici su imali priliku da se međusobno upoznaju, druže, te učestvuju u različitim radionicama.

Nakon Zimske škole slijede razmjene učenika, te Ljetna škola.

Učenici MSŠ 'Gornji Vakuf' učestvovali na ljetnom kampu u Neumu

Grupa učenika naše škole koji su učestvovali u projektu „Tvoja učionica – moja učionica“, u sklopu kojeg su sudjelovali u razmjeni sa učenicima iz Banjaluke, druženje su nastavili na ljetnom kampu u Neumu. Pored učenika iz naše škole i učenika iz Banjaluke, u ljetnom kampu su im se pridružili i učenici iz Mrkonjić Grada i Mostara.

Kamp u Neumu je trajao četiri dana, od 24.06. – 27.06.2018. godine. Pored druženja, učenici su imali radionice na temu Team Building-a. Ljetni kamp je organizovao Peripetum Mobile.

Razmjena učenika MSŠ 'Gornji Vakuf' i Ekonomske škole iz Banja Luke

Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ su učestvovali u razmjeni učenika koju je organizovala NVO „Peripetum mobile“ iz Banja Luke.

Iz naše škole je učestvovalo devet učenika, koji su u periodu od 28.03. do 01.04. boravili kod učenika iz Banja Luke. Posjeta je obuhvatala posjetu Ekonomske škole u Banja Luci, obilazak grada, druženje učenika, te različite aktivnosti u prostoru škole.

Uzvratna posjeta učenika iz Banja Luke našoj školi je bila u periodu od 12.04. – do 15.04. u kojoj su gosti prisustvovali nastavi te zajedno učestvovali u uređenju školskog dvorišta.

Nastavak druženja učesnika razmjene je planiran na ljetnom kampu koji će biti za vrijeme ljetnog raspusta.

Profesori i učenici škole učestvovali u edukaciji o nasilju

U periodu od 28. – 30.11.2017. godine održan je trodnevni trening za trenere za nastavno osoblje i učenike srednjih škola SBK/KSB. Trening je održan u Konjicu u organizaciji Medica Zenica i UN Women.

Ispred nastavnog osoblja Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ učestvovale su profesorice Ajda Agić i Admira Trkić a ispred učenika Aris Karamustafić i Irma Čolić.

Tema edukacije je bila nasilje gdje su se učesnici kroz različite radionice, vježbe i predavanja upoznali sa osnovama o prepoznavanju nasilja, nasilja nad djecom i trgovini ljudima, te referalnim mehanizmima.

Po završetku edukacije učesnici su dobili certifikate i zadatak da u narednom periodu izvrše edukacije sa nastavnim osobljem i učenicima u matičnim školama.

Priključi se za RSS feed