« »

Obilježavanje značajnih datuma u novembru

Obilježavanje značajnih datuma u novembru

U petak, 16.11.2018. godine, u našoj školi su na prikladan način obilježena tri veoma važna datuma. Naime, Vijeće učenika je u povodu Dana srednjoškolaca – 17. novembra, realizovalo akciju defilea učenika kroz naš grad.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su, zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, streljani bez ikakvog suđenja i dokazivanja krivnje.

Nakon defilea učenici drugog razreda gimnazije su u školi, uz pomoć profesorice Merhile Čauševiće i pedagogice Amerline Jazvin Softić, kroz prikladan tekst, glumu i kratki video obilježili Međunarodni dan tolerancije - 16. novembar i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom – 19. novembar.

Međunarodni dan tolerancije nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas, to je naša forma izražavanja i način da budemo ljudi.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom nas upozorava na to da se nasilje nad djecom ne može i ne smije tolerisati. Sloboda od nasilja će biti moguća samo ako svi poštujemo naše obaveze prema djeci i unesemo pozitivne promjene u dječje živote.

Učenici su na kraju programa poslali jasnu poruku: „Dižemo ruku za ljubav“.


nazad na vrh