« »

Evropska noć istraživača 2021 - Poziv za takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživački projekt

Evropska noć istraživača 2021 - Poziv za takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživački projekt

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine više od deceniju okuplja sve ljubitelje nauke i istraživanja u najzabavniju i edukativniju proslavu naučnih dostignuća!

Cilj Evropske noći istraživača Bosne i Hercegovine je da javnost upozna sa naukom i unaprijedi vezu istraživanja, kreativnosti i poduzetništva.

U 2021. godini zajedno idemo Iza horizonta!  te ćemo istaći vještine i znanje potrebne da se pripremimo za izazove budućnosti i upoznamo sa svim prednostima vrhunskog i inovativnog istraživanja.

Noć istraživača je multidisciplinarni događaj koji stavlja pozornost na nauku, tehnologiju, poduzetništvo, umjetnosti i stvaraoce (STEAM) u Bosni i Hercegovini i širom regiona.

U sklopu Evropske noći istraživača održava se i online Takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživački projekat #IzaHorizonta!

Formirajte tročlane timove i predstavite inovaciju svoje škole, razreda, sekcije! Takmičenje srednjih škola je sjajna prilika da učenici/ce pokažu talenat, znanje i realizacijom svojih ideja naprave prvi korak ka karijeri naučnika – istraživača.

Rok za prijave je 17.10.2021.

10 najboljih timova će učestvovati u online finalu i pred žirijem braniti svoje znanje 29.10.2021.

Sve detalje takmičenja možete naći na linku #IzaHorizonta .

Noć istraživača prepoznaje doprinos mladih istraživača nauci, te poštuje vaš trud i vrijeme, stoga smo pripremili i vrijedne nagrade!

1. mjesto – edukativni / arduino roboti renomiranih proizvođača u vrijednosti do 1.200,00 KM
2. mjesto – edukativni / arduino roboti renomiranih proizvođača u vrijednosti do 800,00 KM
3. mjesto – edukativni / arduino roboti renomiranih proizvođača u vrijednosti do 600,00 KM


nazad na vrh